Thursday, October 9, 2014

El Corazon - 423/106 Souvenir Eggs, swatch

Today I'm showing the first polish I tried from the Russian swap I did with Lakobotan. It ended up being El Corazon - 423/106 Souvenir Eggs which is a minty green polish with crelly tendencies filled with small black hexes and middle sized prismatic silver glitter. I'm pretty sure I ended up with 3 coats and the polish dried normal with SV. I like the color and glitter combo and feel comfortable in the polish. 

And I hope you haven't missed that this week is green to show awareness for depression, with Vacker&Underbar as host. I was looking through a Swedish reliable site (sjukvårdsrådgivningen) and they claim that little under 50% of all women and about 25% of all men will have/has/have had some form of depression during their life. Somehow I can't help my self to question that some. Maybe there is a difference between sexes but not that big? Women are "known" to be more emotional in general but I think a part of it might be that men might be even less open to talking about their feelings than many women. Or what do you think?
 22 comments:

 1. I love this shade with black& silver glitter- looks really interesting :)

  ReplyDelete
 2. Kul med ett ryskt byte, har en rysk blogg som jag följer och blir bra sugen på att resa till Ryssland för nagellacksshopping. O:-)

  Måste hålla med dig om statistiken, är förmodligen ett rätt stort mörkertal i antalet men, troligen eftersom det inte är lika tillåtet att "visa sig svag" som man.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, verkligen! Det finns så många kul och annorlunda märken där, som är lite mer än många som finns i sverige kan jag tycka. Många märken i sverige har ju bara färgskalan, i ryssland så känns det som att trender följs och efterapas/skapas i snabbare takt. :) Shopping där skulle vara himmelriket just nu. XD

   Mjo, det var lite så jag tänkte också. Att en man inte "får visa sig svag".

   Delete
 3. Coolt lack verkligen. Och ja jag tror som du att män är inte lika öppna om det som vi kvinnor är. Så egentligen skulle nog procenten kunna vara högre för dem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, visst är det! :)
   Och precis som du säger så borde nog procenten vara mer lika mellan könen.

   Delete
 4. Väldigt fint lack!

  Ja jag tror också att många män inte söker hjälp för sådana här saker lika "lätt" som kvinnor (om vi ska prata i generella termer), finns nog flera anledningar till varför det är så. Samtidigt så är ju män överrepresenterade i självmordsstatistiken, och jag är rätt övertygad om att det delvis beror på att de inte söker hjälp i samma utsträckning. Mycket tragiskt är det oavsett vem som drabbas :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, glad att jag har det. :)

   Mjo, det har du ju rätt i, tyvärr. Det finns nog ett samband mellan det som du säger. :/

   Delete
 5. This look really good. I do like these style of polishes. I've got a good few by different brands! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, I really like it too. :) I also got a whole bunch from different brands but I can't seem to stop buying them XD

   Delete
 6. Vilket läckert lack, det ser ut som ett fågelägg!
  Jag tror att kvinnor och män är lika deprimerade, men att män förmodligen är underdiagnosticerade eftersom det inte ses som lika ok för dem att visa känslor. Se där vilket elände ojämställdheten kan ställa till med...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, älskar lite äggliknande lack :)
   Mjo, det är inte bara fördelar att vara man ;) Nä, men skämtåsido, jämställdhetsfrågor behöver ju inte alltid röra kvinnors problem.

   Delete
 7. Jätte fint och speciellt :) Nyansen ser så himla härlig ut

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jag gillar kombon av färger och glitter på denna! :D

   Delete
 8. Läckert lack!
  Jag jobbar med sjukskrivningsfrågor och att man generellt sätt underdiagnostiserar manlig psykisk ohälsa är väl känt. Det handlar nog både om att män är sämre på att tala om hur de mår och att vården är sämre på att plocka upp signaler på att män mår dåligt. Då är det enklare att sätta en kroppslig diagnos som ryggvärk på en man...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, himla läckert lack!
   Och ja, jag kan tänka mig att den manliga psykiska ohälsan är underdiagnostiserad. Väldigt tragiskt :/

   Delete
 9. Ganska likt mitt lack från Models Own tycker jag.

  Tyvärr är det ju fortfarande så att det är lite tabu att prata om depressioner och jag tror att högst ovetenskapligt att det här ligger kvar mest hos män som går och mår dåligt utan att söka hjälp eller prata med någon om det.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, E Corazon är ju snabb på att plocka upp trender/apa efter andra märken..så vem vet, om Models Own kom ut först med sitt så är sannolikheten stor att inspirationen till detta kom därifrån.

   Ja, det är löjligt "fult" att må dåligt tyvärr. Det är ett "ryck upp dig" och sen ska det vara bra sen. :(

   Delete

I love when you comment my posts even if it's just a simple hello. To simplify I will answer the comments in the post you wrote them in. I'll answer all comments so please check back if you want. :) Have a nice day!
Spam will be deleted.